Pegasus Bay Sauvignon/Semillon

Status: På lager

199,00 DKK
Læg varer i kurven
ELLER
Varenr.: NZPB5002

Ekstra fordele

Fragtpriser i Danmark: Gratis afhentning i World of Wines butik på Erhvervsvej 28, 2610 Rødovre.

Ellers gælder

For vin

Fragt udgør 50 kr., men er fragtfrit fra 6 flasker.

Ønskes hurtig levering er fragten 125 kr., men fragtfrit fra 24 flasker.

For øl

Øl er fragtfrit fra 6 stk. 6-pack

Ønskes hurtig levering af øl er disse fragtfri fra 24 stk. 6-pack

I alle tilfælde tillæg til ikke brofast øer.

Beskrivelse

Delvist fadlageret, med blød duft af hyld og flint fint afrundet med en anelse sødme. Semillion gør i denne vin at der er mere længde og dybde i eftersmagen samt godt lagrings potentiale. Fantastisk madvin som godt kan klare marineret eller spicy fisk.

Denne vin har modtaget den højeste score for nogen New World Sauvignon Blanc baseret vin, nemlig 95 ud af 100 Parker Point.

Producent

Pegasus Bay

Pegasus Bay er grundlagt og ejet af Ivan Donaldson og han hustru Christine, der arbejder som professor i neurologi i Christchurch i New Zealand. Ivan Donaldson har i mange år arbejdet som vinskribent og vindommer i New Zealand. For 10 -15 år siden var hans typiske kommentar til de nye new zealandske vine han smagt: "Ikke godt - prøv igen". Til sidst blev det de mange vinproducenter for meget, og de foreslog at Ivan Donaldson selv begyndte at lave vin, hvilket han tog til efterretning.

I 1986 købte Ivan Donaldson en vinmark i i Waipara ca. 60 km. nord for Christchurch på Sydøen i New Zealand, ca. 1 km inde i landet ud for bugten Pegasus Bay. I dag produceres der vin fra 23 hectar Alle de vine, der bærer navnet Pegasus Bay, er lavet af druer dyrket på egne marker iWaipara. Kvalitet sættes over kvantitet, og druer, der ikke modner optimalt fjernes fra vinstokkene, hvilket medfører et lavt udbytte - ca. 2 - 2,5 tons pr. hektar i modsætning til mange vinhuse, der høster 5-10 tons pr. hektar. Det lave udbytte, og brugen af super modne druer resulterer derfor i vin med masser af frugt og koncentration. Da Pegasus Bay er et lille vinhus, laves flere af deres vine kun i begrænsede mængder.

I dag producerer Pegasus Bay nogle af de bedste Pinot Noir'er og Riesling'er i New Zealand, men også vin lavet på Cabernet Sauvignon og Merlot er i meget høj kvalitet. Og som de siger i New Zealand:" Whatch out for the wingedhorse" - for her er virkelig noget at se efter!!

Det er Ivan Donaldson's søn Matthew og hans kone Lynette Hudson der producerer vinen i dag.

Besøg vingårdenhttp://www.pegasusbay.com/

Yderligere information

Årgang 2013
Område Waipara
Vintype Hvidvin
Druer Sauvignon Blanc og Semillon
Alkohol 14,5%
Volume 0,75 l
Henlæggelse Drikkemoden nu og kan gemmes op til 6 år.
© 2014 World of Wine.